Atunci când ea este și frumoasă, și deșteaptă, așa cum ți-ai dorit de când te știi, tu ar cam trebui să fii bărbat. În toată puterea cuvântului, nu doar dincolo de fermoar. Ar cam trebui să fii bărbat responsabil și asumat, să înțelegi că atunci când ea te-a primit în sufletul ei, te-a primit cu brațele deschise și nu și-ar dori să îți bați joc de ceea ce are ea mai sfânt. Ar cam trebui să fii bărbat sincer, unul care nu se ascunde după degete atunci când a făcut o prostie, unul care știe că adevărul gol goluț este mult mai bun decât o minciună îmbrăcată frumos.

Dacă ea este așa cum ți-ai închipuit femeia vieții tale, ar cam trebui să fii bărbatul care o pune pe ea pe primul plan. Nu, nu într-un mod obsesiv, căci atunci totul devine bolnăvicios și, într-un final, se risipește magia ce vă învăluie. Ar cam trebui să fii bărbatul pe care și ea și l-a imaginat – cald, afectuos, atent, respectuos.

Dacă ea este deșteaptă, n-ar cam fi loc de jumătăți de măsură din partea ta, ci ar fi loc doar de ambiții constructive ce te vor ajuta să evoluezi mintal. Un bărbat oricât de frumos ar fi, în ochii unei astfel de femei devine neinteresant în momentul în care prostia domnește. Apoi, dacă ea este frumoasă, apreciază ceea ce ai lângă tine și lasă gelozia când întorc alții capul după ea – ce contează dacă o vor alții, când ea te vrea doar pe tine?  Fii mândru că, dintre toți, ea te-a ales pe tine să-i fii partener de drum!

Dacă femeia este tot ceea ce-ți dorești tu, nu ai motive ca tu să fii mai prejos decât ea! Nu ai motive să-i joci sufletul în picioare când ea are grijă de el ca de ochii ei din cap. Nu ai motive să nu o respecți când ea-ți oferă tot respectul din lume. Nu ai motive s-o minți când ea îți vorbește în limbajul adevărului. Nu ai motive să fii rece cu ea când ea-ți încălzește și cea mai înghețată parte din tine.

Da, cred că dacă ea este și frumoasă, și deșteaptă, tu ar cam trebui să fii bărbat, nu un nemernic!

Nota bene: titlul nu îmi aparține și nici nu știu cui îi aparține. Mi-a plăcut și l-am utilizat în felul propriu.